Traineeprogram 2022/2023Framtiden tillsammans med Sandvik

Vill du vara med och forma framtiden tillsammans med Sandvik Coromant? Efter sommaren startar Framtidens Traineeprogram hos Sandvik där du och några få andra kommer få möjligheten att både utbilda er och arbeta som Processingenjörer.


Längs med kuststräckan i Östhammars kommun ligger den svenska pärlan Gimo. I denna ort har vi länets största privata arbetsgivare - Sandvik Coromant. Här tillverkas verktyg som sedan exporteras till kunder över hela världen. Verksamheten är uppdelad i två anläggningar, en för skären och en för hållarna som skären sitter i. Båda dessa är världens största produktionsanläggningar inom sina respektive områden (totalt 110 000kvm lokalyta) där ca 1400 personer arbetar. Fabrikerna är aktiva dygnet runt. Då de är globala och har ett ständigt utbyte med andra delar av koncerner har du väldigt breda karriärsmöjligheter. Du kan växa och utvecklas inom företaget, det är bara ditt engagemang som sätter gränserna.

Traineeprogram

Genom Traineeprogrammet får du bästa möjliga start på din Sandvik-karriär. Väl ombord får du ett år där vi kommer att kombinera ditt dagliga arbete med utbildning för att du ska växa både som individ och öka din tekniska kompetens.  

Vi vill att du ska vara en del av Sandviks team under lång tid och vi tror att det börjar med ett engagemang från oss, vi vill ge dig som nyanställd ett år av utveckling genom vårt Traineeprogram.

Som nyexaminerad kommer du från skolmiljön in i ett program där vi satsar på din kompetensutveckling samtidigt som du får chansen att bygga ett nätverk och gemenskap med andra som är i samma situation som du. Du kommer under ett års tid kontinuerligt få utbildningsdagar, gemensamma aktiviteter samtidigt som du genomför ditt dagliga arbete.

Tyvärr inga lediga tjänster 
i Traineeprogrammet just nu

Tjänster i talangprogrammet

Processingenjör inom mätteknik
Som Processingenjör inom mätning hos Sandvik kommer du att ansvara för en rad olika arbetsuppgifter i olika projekt. Du kommer bl.a. få arbeta med verifiering i alla processteg, analysera insamlad mätdata och till viss del programmering och skapande av mätprogram. 

Processingenjör inom material
Du får arbeta med tillverkningsprocessen av deras extremt hårda skär.
Exempel på arbetsuppgifter kan vara:
 Arbete vid fabrikens pressmaskiner
 Arbete vid sintringsugn

Senare kan du även komma att arbeta med slipning utav skären innan de skickas för beläggning.

Processingenjör inom skärande bearbetning

Nedan listar vi några exempel på arbetsuppgifter som ingår i projekten:
• Hitta och lösa störningar i tekniska processer
• Genomförande av beredningar, tester och verifiering
• Processutveckling

Processingenjör inom digitalisering

Nedan listar vi några exempel på arbetsuppgifter som ingår i projekten:
• Stödja olika delar i verksamheten såsom produktion, teknik, logistik, försörjning och underhåll med data och analyser
• Skapa värde av data, se avvikelser och optimera processerna i produktion
• Arbeta med strategier och framtida behov av data